Despre coaching

Ce este?

Coaching-ul este o metodă de a sprijini schimbarea prin definirea și atingerea obiectivelor de către client. Coaching-ul ca suport pentru organizații este o formă de a ajuta indivizii și organizațiile să își îndeplinească obiectivele cât mai eficient posibil. (Robert Dilts, 2006)

De asemenea, coaching-ul este o relație de colaborare 1 la 1 care susține obținerea rezultatelor dorite. Este creat pentru a crește competența și încrederea, depășind în același timp barierele în îmbunătățirea performanței. Scopul procesului de coaching este să “miște” clientul de unde se află acolo unde dorește să ajungă. Coaching-ul construiește procesul pe abilitățile existente și recadrează situațiile negative, astfel încât clientul să elimine gândirea și comportamentele limitative și să devină o persoană mai performantă exprimându-și la maxim potențialul.

Procesul de coaching se întâmplă în principal în patru etape: Setarea temelor de lucru generale (analiza), setarea obiectivelor (planificarea), lucrul pe obiective (plan de acțiune), follow up (evaluarea rezultatelor, sărbătorirea succeselor).

Durata unui proces de coaching este în general între 3 și 6 luni, dar depinde în ultimă instanță de subiectele pe care le lucrează clientul.

 

Ce face un Coach?

În primul rând, un coach nu este psihoterapeut, consilier, mentor sau consultant. Coach-ul provoacă, ascultă, rămâne obiectiv, oferă suport și încurajare și păstrează confidențialitatea. Un coach te ajută să te focusezi pe prezent și pe viitor. Un coach ajută în definirea obiectivelor, viselor, pasiunii și viziunii. Un coach sprijină identificarea punctelor forte și oportunităților de învățare și dezvoltare, asistă în setarea unor obiective concrete și măsurabile și lucrează cu tine pentru a crea și urmări un plan de acțiune care aduce rezultatele dorite.

Un coach te conduce printr-un proces de auto-descoperire și soluționare a problemelor conform stilului propriu. Și, mai mult ca orice, un coach te scoate din zona de confort pentru a te întinde spre atingerea obiectivelor pentru care ești responsabil.

În funcție de ceea ce-ți dorești să atingi, lucrând cu un coach poți avea așteptări legate de: dezvoltarea profesională, personală și spirituală.

 

Cum alegi un coach?

Cu cine a lucrat? Cum s-a simțit în relație cu acel Coach fostul sau actualul client?

Ce metodă practică? Știe să explice coerent și clar cum lucrează? Poate da exemple concrete (fără nume, desigur) din situațiile de lucru?

Are măcar cunoștințe vagi despre tema/ aria/ business-ul pe care vrei să faci coaching?

Și, cel mai important, cum te simți în relație cu potențialul tău coach? Te simți confortabil? Poți vorbi despre lucruri delicate? Te simți ascultat/ă, însoțit/ă în călătoria ta? Te simți încrezător/oare în tine în prezența lui/ei?

Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt satisfăcătoare pentru tine, atunci ți-ai găsit un Coach!

 

Cât de pregătit/ă ești pentru coaching?

Oricine– care este pregătit să plece în călătoria spre o schimbare în viața sa – poate apela la un coach. Oamenii care au succes lucrează de obicei cu un coach. Chiar cei care sunt în top – atleți, artiști, manageri de top, și desigur coachi – folosesc coaching-ul deoarece ei se află într-un permanent proces de auto-dezvoltare.

Clientul care obține cel mai mult din coaching are mintea deschisă, este dornic de schimbare și primește feedback. Este statornic în a-și urmări obiectivele, comunică deschis și sincer și acceptă responsabilitatea personală pentru propria viață.

Pentru a vedea în ce măsură sunteți pregătiți pentru coaching, descărcați acest test.

Și, dacă ajungeți la concluzia că nu sunteți pregătiți pentru coaching, sunt și alte tipuri de dialog pe care le puteți avea cu noi. 

 

Consultanță în resurse umane     Coaching în organizații     Servicii individuale

Anca Petrescu
Personal Coach
Psiholog, Trainer

mai multe

“As putea numi experienta aceasta  “plasa de salvare”. A fost o perioada in care simteam ca e cineva acolo sa ma ghideze sa gasesc raspunsurile. Desi ma impleticeam in intrebarile din capul meu, (...) mai mult

E.I., 22 ani, studentă

Toate testimonialele
  • Nume
  • Mail
  • Telefon
  • Mesaj