Cine sunt

DSCN2939Călătoria vieții mele a fost tot timpul plină de surprize. M-am împrietenit cu schimbarea de mic copil, când am ales, după o școală primară obișnuită, să fac gimnaziul de arte plastice. Consecințele? Examene la care nu înțelegeam care erau criteriile de selecție și peste 8 ore în plus de studiu pe săptămână la obiectele de specialitate, ceea ce pentru un copil de 10 ani înseamnă… o provocare (în traducere liberă: mai puține ore de joacă, de înot, de balet, de stat cu ochii pe melci și gărgărițe…)
Ghizii mei de atunci, profesorii, nu au reușit să-mi transmită mesajul potrivit. Am renunțat la pictură în pragul liceului la treapta I, timp de douăzeci de ani. Am reînceput să pictez într-un context de tipul serendipity în 2008, lucru care condus și la o expoziție personală de pictură în 2010. (Never Ending Stories)

Am urmat Facultatea de Limbi și Literaturi Străine absolvind un liceu de matematică-fizică și fiind singura din clasă care voia să facă științe umane. Însă, iată o constantă: am rămas cu științele umane, cu oamenii, și mă voi afla în serviciul OMULUI până la capătul călătoriei mele.
Reinventarea personală adusă de specialitatea limbii japoneze studiate în facultate a culminat cu un an de bursă petrecut în Japonia în preajma vârstei de 21 de ani. Uitându-mă înapoi nu pot să nu mă gândesc că uneori Universul ne dă lucruri pe care nu știm să le apreciem cu adevărat, dar care fac parte din povestea călătoriei noastre de viață.

După absolvire, preocupată de găsirea carierei care să mă reprezinte, am ajuns la a lucra cu oameni și pentru oameni. Fie că a fost inițial vorba de recrutare, pe care am completat-o sinergic cu consiliere de carieră, fie că apoi am ajuns să fac managementul resurselor umane, totul s-a redus la relație. Relația de lucru cu cei din jurul meu, pusă în slujba obiectivelor comune (echipă și organizație), relația cu cei care veneau să caute sprijin sau ghidare (fiind ”Anca de la HR”), relația cu mediul, și, în sfârșit, relația cu mine. Și pentru că am înțeles destul de repede că singurul lucru din lume pe care-l pot schimba este propria mea persoană, din acel moment (pe care-l localizez în timp cam prin 2006), am început un alt tip de căutare și un alt drum s-a desfășurat în fața mea.

Am ales să lucrez pentru a ghida pe alții în călătoria lor prin viață așa cum doresc ei să o vadă: spre succes, împlinire, performanță, liniște, excelență, vindecare. Am ales să fiu un Ghid al călătoriei spre schimbare.

Dar, înainte de toate, am lucrat cu mine și lucrez permanent cu mine. Căutarea dezvoltării personale (conștientizarea, relația cu sine, excelența personală) a atins diverse și variate metode, pe care le găsiți la ariile de interes. A continuat apoi cu Programarea Neurolingvistică ce îmi oferă și mai departe un cadru minunat pentru diversele tipuri de relații de lucru: consultanță și management, coaching, consiliere sau terapie.

 

Acreditări și diplome:

Facultatea de limbi și literaturi străine (Japoneză-Engleză, 1996)

Facultatea de Psihologie (2015)

M.A. în Managementul Resurselor Umane și Comunicare Managerială (2006)

Master Practitioner NLP (Programare Neurolingvistică) (2011)

Professional Coach – Acreditare de la ANC și European Coaching Federation (EuCF) 

În curs: 

Advanced Master Practitioner NLPt (Psihoterapie Neurolingvistică)

  

Arii de interes și lucru terapeutic:

Formări în:

Practică personală:

Mă poți contacta prin:

 phone-icon-clip-art_423047 +4 0723 11 96 01 

 

email-logo-md  anca@ancapetrescu.ro

 

images  ancapetrescu

 

  • Nume
  • Mail
  • Telefon
  • Mesaj
Resurse
Toate resursele