Despre Constelațiile sistemice de familie

Ce sunt Constelațiile sistemice familiale?

Sunt o metodă sistemică ce se bazează pe observarea faptelor care au avut loc în trecut sau au loc în prezent în sistemele de care aparținem: familie, organizații. Constelațiile sunt rezultatul unei îmbinări a mai multor școli de cunoaștere, printre care: explorarea inconștientului, câmpurile morfogenetice, programarea neurolingvistică (NLP), metode de regresie, culturi ancestrale, diferite filosofii și religii clasice, metode șamanice, etc.

Baza acestei metode este REALITATEA exprimată prin fapte, iar motorul este recunoașterea acestei realități. Bert Hellinger, fondatorul metodei, spune că: ”doar apropierea de realitate ne dă forță”. Și, într-adevăr, ne spunem atât de des povești despre ceea ce ni se întâmplă, încât ajungem să fim foarte departe de realitate.

De ce să vii la un atelier de Constelații?

În călătoria noastră prin viață suntem sprijiniți de multe ori, iar alteori dăm de bariere pe care încercăm să le depășim. Aceste bariere, uneori, nu ne aparțin, ele apar în viața noastră ca influența mediului în care trăim. Primul sistem din care facem parte ca ființe umane este sistemul de familie. Acesta ne susține, ne crește, ne dă drumul în viață. Uneori ne dă și aceste bariere sau bagaje inutile.

Dacă sunt aspecte din viață la care ai lucrat pentru a le îmbunătăți, dar nu ai obținut încă rezultate semnificative și nu ai explicații raționale pentru aceasta, atunci ai putea înlătura aceste greutăți ce uneori vin de la generațiile anterioare prin metoda constelațiilor.

Ce se poate lucra prin metoda constelațiilor?

Toate temele/ subiectele care împiedică administrarea totală sau parțială a vieții sub toate formele ei, indiferent dacă apar într-o manieră conștientă sau inconștientă, din trecut sau din prezent. Orice teme are creează complicații în viața persoanelor care aparțin sistemului: dezordini, lipsa de recunoaștere, injustiții, încarcerări, calomnii, defăimări, crime, avorturi, sinucideri, minciuni, decese, accidente, separări, secrete, experiențe în apropierea morții. În plan personal pot fi aspecte legate de: relații anterioare, divorțuri, adopții, abandonuri, imigrare, abuzuri, naționalități diferite, violuri, boli, etc.

Se lucrează în grup, într-un cadru de siguranță și includere.

Te va însoți cu drag: Anca Petrescu

”Pentru mine, a lucra cu Anca înseamnă în adevăratul sens al cuvântului, a lucra cu tine. Cu acel “tine” plin de potențial, indiferent cât de adânc e ascuns. Nu de puține ori am găsit fascinant modul (...) mai mult

A.G.P., 21 ani, student

Toate testimonialele